Viral çikolatanın yaratıcısı konuştu: “Telefonumu sokağa fırlattığımı hatırlıyorum”

Dubai Çikolatası: Künefenin Çikolata İle Buluşmasıyla Yaratıldı

Mısır asıllı Britanyalı Sarah Hamouda, hamilelik döneminde aşerdiği künefe ile çikolatayı bir araya getirerek Dubai çikolatasının ortaya çıkmasına öncülük etti. 2021 yılında Dubai’de yaşayan Hamouda ve eşi, evde çikolata yapmaya karar verdiler. Hamouda, künefe malzemeleri ile çeşitli denemeler yaparak “can’t get enough of it” (bir şeye doyamamak) deyimiyle “Can’t Get Knafeh of It” adını verdikleri çikolatayı keşfettiler.

“Pes Etmek İstediğimiz Günler Oldu”

FIX Dessert Chocolatier adlı çevrimiçi satış sitesini kuran çift, başlangıçta haftada sadece bir çikolata satışı yapıyordu. Hamouda, bu dönemi “Pes etmek istediğimiz o kadar çok gün oldu ki” sözleriyle anlatıyor. Ancak bir hayranın önerisiyle çikolatalarını bölgedeki influencerlara göndermeye başlayan çift, Maria Vehera tarafından paylaşılan TikTok videosuyla 6 milyondan fazla beğeni alarak Dubai çikolatasını dünyaya duyurdu.

Ticari Haklar Kime Ait?

Dünya çapında yankı uyandıran Dubai çikolatası, çeşitli markalar tarafından üretilip satılmaktadır. Hamouda ve Alani, büyük şirketlerin ürünlerine itiraz ederken, küçük işletmelerin ve ev yapımı ürünlerin katkılarından memnun olduklarını belirtiyorlar. Ancak Dubai çikolatasının tescilli markasının kimin haklarına ait olduğu net değil. Bölgesel olarak üretilen ürünlerin isimleri, coğrafi işaretler ile küresel koruma altına alınabiliyor.

Patent avukatı Rüdiger Bals, Dubai’nin bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tür anlaşmalara taraf olmaması nedeniyle Dubai çikolatası isminin korunamayacağını ifade ediyor. Avrupa’da yapılan tescilli marka başvurularının sonuçsuz kalabileceğini belirten Bals, çikolatanın Dubai’de üretilmemesi durumunda marka hakkı ihlali olabileceğini vurguluyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da bir mahkeme, Türkiye’de üretilen tatlıların “Dubai çikolatası” adıyla satılmasının tüketiciyi yanıltıcı olduğuna hükmetti. İş insanı Andreas Wilmers’in şikayeti üzerine açılan dava, “Dubai tarzı” gibi ifadelerin kullanılmasının daha uygun olabileceği sonucuna varmıştı.

Related Posts

İmamoğlu savunmasının tamamını paylaştı: Cesaretimiz tamdır!

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 yıl 8 ay hapis cezası aldığı davadaki savunmasının tam metnini paylaşarak “Hakkımızda akşamdan sabaha davalar açsınlar. Cesaretimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gaziye hakaret eden kişi tutuklandı

İstanbul’da bir gazinin sosyal medya paylaşımına hakaret içerikli yorumda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan A.S. “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”ten tutuklandı.

26 katlı binada korkutan yangın

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 26 katlı bir binada çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor.

‘Tarihi konuşma’ denilmişti… Erdoğan beklenen açıklamayı yapıyor: Ne mesaj verecek?

Son dakika haberi… Cumartesi günü vereceği mesaj merak edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 10.20 itibarıyla açıklamalarda bulunuyor.

Yiğit Bulut yaşamını yitirdi: Soylu’dan Bulut’un ailesine taziye ziyareti

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

‘İmamoğlu’nu tecrit ederek mahkum etmek istiyorlar’

Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, diploma davasının bölünmesini şöyle yorumladı: “Bir an önce karar verilsin mantığıyla hareket ediliyor, siyasi bir takvim işletiliyor.”