Yeni diyabet türü resmi olarak tanındı: Tip 5’in sebebi yetersiz beslenme olarak belirlendi

Çocukluk Döneminde Beslenme Bozuklukları Tip 5 Diyabetin Nedeni Olabilir

Uzmanlara göre, tip 5 diyabet genellikle çocukluk döneminde yaşanan beslenme bozuklukları sebebiyle pankreasın yeterince gelişememesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu durum, vücudun yeterli miktarda insülin üretememesine yol açmaktadır. Tip 5 diyabet genellikle tip 1 ya da tip 2 diyabet olarak yanlış teşhis edilmiştir, fakat bu diyabet türü klasik diyabetlerden farklıdır ve düşük doz insülin ya da ağızdan alınan ilaçlarla tedavi edilebilir. Yüksek doz insülin uygulamaları ise ciddi kan şekeri düşüklüğüne neden olabilir.

1955 yılında tanımlanan ve geçici olarak kabul edilen tip 5 diyabet, 1999 yılında sınıflandırmadan çıkarılmıştı. Ancak son araştırmalar, bu hastalığın farklı bir diyabet türü olduğunu ortaya koymuştur. Yapılan yeni tanımlamanın, dünya genelinde 20 ila 25 milyon insanı etkileyen tip 5 diyabetin daha doğru teşhis edilmesine ve uygun tedavi yöntemlerinin uygulanmasına katkı sağlaması beklenmektedir.

Related Posts

Kabızlık Belirtileri Nelerdir?

Kabızlık Belirtileri Nelerdir? Uzmanlar, Kabızlığa karşı en etkili silahı açıkladı: Su, lif ve hareket!

Genetik yatkınlık risk taşıyor: “Tiroit kanserinin görülme sıklığı artıyor”

Genetik yatkınlık risk taşıyor: “Tiroit kanserinin görülme sıklığı artıyor”

Diz kireçlenmesine anjiyo çözümü: Yüzde 80 hasta memnuniyeti var

Diz kireçlenmelerinde cerrahi müdahaleye alternatif bir yöntem olarak öne çıkan ve yaklaşık 1 saat süren bir operasyon olan “Genikulat Arter Embolizasyonu” tekniği hastaların yaşam kalitelerini artırıyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.