Boyun fıtığı ne zaman ameliyat edilmeli?

Boyun Fıtığı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Boyunda hissedilen ağrılar bazen sıradan ağrı kesicilerle geçebilirken, bazen de daha ciddi bir durumun habercisi olabilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor, boyun ağrısının omuza ve kola yayılması durumunda boyun fıtığı şüphesi üzerinde durulması gerektiğini belirtiyor.

Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun fıtığı, omurilikten çıkan sinirleri sıkıştıran bir durumdur. Fıtık oluştuğunda boyun ve sırt ağrısı, kol ağrısı veya uyuşukluk hissedilebilir. Akkor, boyun fıtığının genellikle ameliyatsız tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Fizik Tedaviyle Düzeltilebilir mi?

Hastaların tedavisi, muayene bulguları ve MR görüntüleri doğrultusunda belirlenir. Fizik tedavi, manuel terapiler ve ağrı kesiciler genellikle önerilen tedavi yöntemleridir.

Ameliyat Korkusu ve Sonuçları

Ameliyat endişesi taşıyan hastaların bu korkularının gereksiz yere uzaması durumunda ciddi sorunlarla karşılaşabileceğine dikkat çekiliyor. Gelişen teknoloji sayesinde boyun ameliyatları günümüzde oldukça güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Boyun fıtığı ameliyatlarından sonra hasta, kısa bir iyileşme sürecinin ardından normal yaşamına dönebilir. Ancak, ameliyat gerektiği halde ertelenmesi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, boyun fıtığı belirtileri olan hastaların uzman bir doktora danışmaları önem taşımaktadır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor

Related Posts

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Psikolog olan bir hastane çalışanı için ‘icap nöbeti’ davası açan sendika, mahkemeyi kazandı. 

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Alerjik hastalıkları olanlar için ‘polen’ uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Öğr. Üyesi İhsan Topaloğlu, ülke genelinde artan polen yoğunluğu ile ilgili çocuk, yaşlı ve alerjik hastalığı olanları uyararak, “Saat 05.00-10.00 ile saat 18.00-20.00 arasında polenin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını, kapı ve pencerelerini açmamaları, eve girdiklerinde kıyafetlerini çıkartarak banyo yapmalarını öneriyoruz” dedi.

Uzmanlar kadınları uyardı: İçmeden önce bir kez daha düşünün

Hayatının bir döneminde her sekiz kadından birinin karşılaşabileceği meme kanseri, kadınlar için en korkutucu teşhislerden biri olmaya devam ediyor. Ancak son araştırmalar, hastalığın arkasındaki nedenlerden birinin düşündüğümüzden çok daha yaygın bir alışkanlık olan alkol tüketimi olduğunu ortaya koyuyor.