Android 15’in hırsızlığa karşı koruma özelliği cihazları kilitledi

Google’ın Android 15 ile birlikte tanıttığı, hırsızlık durumlarında telefonun güvenliğini artırmayı amaçlayan Hırsızlık Tespit Kilidi özelliği, kullanıcılar arasında şaşkınlığa yol açtı. Bazı paylaşımlara göre, bu özellik çoğu zaman görünür bir sebep olmaksızın etkinleşiyor ve cihaz kullanıcının elindeyken bile devreye giriyor.

Hırsızlığa karşı koruma özelliği, telefonun kullanıcısından zorla alınıp alınmadığını tespit etmek için yapay zeka ve diğer bazı parametreleri kullanıyor. Birisi cihazı kapıp kaçarsa (ister yürüyerek, ister bisikletle, ister araçla) sistem telefonu otomatik olarak kilitliyor. Hırsızlık Algılama Kilidi, cihaz çevrimdışı olduğunda da çalışıyor. Bu önemli çünkü hırsızların genellikle uzaktan takibi önlemek için ilk yaptığı şey internet bağlantısını kesmek oluyor. Ancak, kullanıcı raporlarına göre bu özellik olması gerektiği gibi çalışmıyor.

Hırsızlık Tespit Kilidi, ani hareketleri algılamak için öncelikle telefonun ivmeölçerini kullanıyor. Kullanıcılar, cihaz kendilerinde olmasına rağmen telefonlarının beklenmedik şekilde kilitlendiğini söylüyor. Görünüşe göre Google, algılama algoritmasının hassasiyetini oldukça artırmış, bu da yanlış bildirimlere sebebiyet veriyor.

Related Posts

Xbox’ın ana ekranına yeni dokunuş

Xbox’ın ana ekranına kişiselleştirilmiş özellikler sunulacak. Bu sayede kullanıcılar ekranlarını düzenleyebilecek.

Eski bataryalar tarih oluyor: iPhone 17 yeni nesil bataryayla geliyor

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 17 serisinde çığır açacak bir batarya teknolojisinin olması da öngörülüyor. İddialara göre Japon teknoloji devi TDK, iPhone 17’de yeni bataryalarını kullanacak.

SoundCloud’un yapay zekâ hamlesi tepki topladı

SoundCloud, Şubat 2024’te kullanım koşullarını sessizce güncelleyerek kullanıcıların yüklediği içeriklerin yapay zekâ modellerinin eğitimi için kullanılabileceğini belirtti. Ancak platform, sanatçı içeriklerinin henüz bu amaçla kullanılmadığını …

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.